gsfsfPublikacija ‚‚Mladi u zajedničkoj akciji“ je dio projekta pod istim nazivom. Projekat su zajedno realizovali Juventas iz Podgorice i Asocijacija XY iz Sarajeva, a finansijska podrška je dobijena od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Projekat je sufinansiran od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću 2011. Projekat je sufinansiran od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću 2011.

Osnovna ideja projekta je da se prije svega ojačaju kapaciteti učeničkih parlamenata crnogorskih i bosansko-hercegovačkih srednjih škola, koji će zatim sprovoditi zajedničke aktivnosti od koristi svojim zajednicama. U ovom projektu su učestvovale ukupno 10 srednjih škola iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine i to iz sljedećih opština: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Nikšić, Žabljak, Foča, Rogatica, Sarajevo Stari grad, Mostar i Jablanica.

Publikacija ‚‚Mladi u zajedničkoj akciji“ sadrži rezultate projekta, kao i sprovedeno istraživanje o đačkom aktivizmu i opis sprovedenih projekata učeničkih parlamenata.

Projekat nam je omogućio da učimo i stvaramo, kreiramo i maštamo... projekat koji je ostvario naše snove. Naučili smo da sve što želimo možemo uobličiti u projekat, da svaki problem ima rješenje te da mi kao učenici možemo mnogo toga uraditi kako bi poboljšali uslove rada, ali i zabave.

Publikaciju možete preuzeti ovdje.