TENDER ZA SPOVOĐENJE ISTRAŽIVANJA U OKVIRU PROJEKTA

„KOALICIJA PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA U CRNOGORSKIM ŠKOLAMA”

 

 

 

Upućujemo poziv/tender za sprovođenje istraživanja u okviru projekta“Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama”, broj ugovora 2018/395-382  koji je finansiran u okviru IPA programa.

Uz ovaj poziv dostavljamo opis kreiranog upitnika, kao i dodatne uslove neophodne za sprovođenje istaživanja pomenutog projekta.

Svu neophodnu dokumentaciju za učešće na tenderu možete preuzeti ovdje: Dokumentacija za učešće na tenderu . 

Opis:

U okviru projekta “Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama” koji sprovode Udruženje Roditelji, NVO Juventas, Unija srednjoškolaca Crne Gore i Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja (CeP), a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, NVO Juventas sprovodi istraživanje među učenicima osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Istraživanje je fokusirano na ispitivanje različitih dimenzija vršnjačkog nasilja među učenicima osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Ciljnu grupu koju želimo ispitati u ovom istraživanju predstavljaju učenici VI, VII i VIII razreda osnovih škola u Crnoj Gori i učenici I, II i III razreda srednjih škola u Crnoj Gori.

 

Za potrebe istraživanja, kreiran je upitnik koji je posebno prilagođen učeničkom uzrastu. Upitnik sadrži i uputstvo za popunjavanje namjenjeno učenicima.  Upitnik se sastoji od pitanja koja su organizovana u pet cjelina, shodno ciljevima istraživanja. Pitanja u okviru svake cjeline ukazaće na specifičnosti pojave vršnjačkog nasilja u školama i stava učenika prema ovoj temi.