U Pr centru je 25. februara u 11h predstavljen projekat “Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori”, realizuju NVO Juventas i  Kvir Montenegro, u partnerstvu sa Institutom za pravne studije. Projekat je podržala Delegacija u Crnoj Gori, posredstvom Evropskog instrumenta za ljudska prava i demokratiju (EIDHR). Takođe, na događaju je pokrenuta uvodna panel diskusija o Zakonu o registrovanom partnerstvu.

 

juventas

 

 

Na predstavljanju projekta i panel diskusiji govorili su:

 

Ivana Vujović, izvršna direktorica NVO Juventas

Mladenka Tešić,Task menadžer, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

Jelena Čolaković, Direktorica programa ljudskih prava, NVO Juventas
Danijel Kalezić, Predsjednik Upravnog odbora, NVO Kvir Montenegro
Milorad Marković, Koordinator, Institut za pravne studije.

 

Kroz 20 mjeseci implementacije ovog projekta, naše organizacije zajedno sa partnerima sa kojima imamo višegodišnju kvalitetnu saradnju, daće dodatan doprinos unapređenju poštovanja ljudskih prava LGBT osoba u različitim djelovima naše zemlje.

Naš glavni zadatak je da implementacijom ovog projekta damo doprinos ostvarivanju poštovanja ljudskih prava LGBT osoba širom Crne Gore kroz mnogobrojne aktivnosti usmjerene na dodatno izgrađivanje kapaciteta institucija sistema za zaštitu ljudskih prava LGBT osoba, osposobljavanje lokalnih samouprava širom Crne Gore za započinjanje konkretnih aktivnosti na ovom polju, kreiranjem javnih politika u vezi sa zakonskim rješenjem koje će dovesti do pravnog prepoznavanja zajednica osoba istog pola, te zakona o rodnom identitetu.

Video materijal mozete pogledati ovdje: