Glavni cilj projekta sprovedenog u Pljevljima od strane učeničkog parlamenta Gimnazije ‚‚Tanasije Pejatović'' je unaprjeđenje rada škola. Cilj je ostavren prije svega kroz nabavku i postavljanje sistema ozvučenja u školi.

Sa sistemom ozvučenja učenicima, ali i svim zaposlenim u školi omogućen je lakši pristup imformacijama. Pljevaljski gimnazijalci su osmislili čitav proces odabira ljudi, koji će upravljati ozvučenjem i koji će biti zaduženi za najavu sastanaka učeničkog parlamenta, raznih aktivnosti organizovanih od strane škole, ali i za puštanje muzike za vrijeme školskih odmora. Predstavnici parlamenta su formirali radio-stanicu svoje škole. Preko razglasa učenici su se mogli bolje upoznati sa radom učeničkog parlamenta,njihovim aktivnostima i zaduženjima.

Kako bi projekat zabilježio što bolje rezultate, njegove vođe su se pobrinule za stvaranje dobre radne atmosfere. U saradnji sa Biroom rada Pljevalja organizovena je team-building radionica sa ciljem boljeg međusobnog upoznavanja ljudi koji su radili na projektu i stvaranje timskog duha.

Pljevaljski gimnazijalci su poznati kao veoma talentovani literarni stavraoci i veliki ljubitelji umjetnosti. Stoga su organizovane večeri poezije,književne večeri a prikazane su i predstave koje su već osvojjile simpatije publike. Svi događaji su bili posjećeni.

U saradnji sa Biroom rada Pljevlja promovisan je program sezonskog zapošljavanja Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. U cilju prezentacije programa organizovana je javna tribina na temu profesionalne orijentacije kao i predstavljanje programa.

Na kraju projekta sprovedena je evaluacija koja je pokazala da su učenici ali i profesori i uprava škole veoma zadovoljni sprovedenim aktivnostima. Sve aktivnosti su doprinijele boljoj promociji učeničkog parlamenta i povećale su zaintresovanost ostalih učenika za uključivanje u buduće aktivnosti.