1075283 10201051560004973 1337022222 n

Predstavnice Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” iz Budve, koje su ujedno i osnivači Učeničkog parlamenta ove škole, odlučile su da putem mini granta projekta “Okupi ekipu!” pokušaju riješiti veliki problem u školi – uređenje školske biblioteke. Obučene i osnažene na seminaru u Kolašinu, polako su krenule u pisanje projekta “Budi i ti dio tima!”, a nakon toga i u njegovo sprovođenje. Ovaj zaista mlad i nov Učenički parlament uspio je okupiti određeni broj zainteresovanih učenika i učenica a zatim i sprovesti ovaj projekat na vrlo kvalitetan način.

Glavni cilj ovog projekta “Budi I ti dio tima!” odnosio se na unapređenje edukativnih sadržaja Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ i njihove dostupnosti učenicima. Školska biblioteka, koja se nalazila u relativno lošem stanju, raspolagala je sa malim fondom knjiga i vrlo skromnim sredstvima. Previše monoton prostor školske biblioteke uzrokovao je nemotivisanost učenika i učenica ove škole da borave u njoj, pa su je iz tog razloga najčešće i zaobilazili. Zbog svih ovih razloga Učenički parlament SMŠ “Danilo Kiš” se odlučio za projekat uređenja školske biblioteke, jer je svjestan ogromnog značaja biblioteke za školu, edukaciju i mjesta za mlade.Projekat je omogućio da se sam Učenički parlament koji je osnovan sa ovim projektom, ojača i pokrene.

Pored kupovine novih polica i knjiga, Učenički parlament ove škole je uspio da uspostavi saradnju sa Dnevnim novinama “Vijesti” i “Dan”, koji su donirali školi veliki broj lektira za srednju školu. Kapaciteti školske biblioteke sada su popunjeni i pružaju učenicima veću mogućnost za kvalitetno informisanje i književno usmjeravanje. Nadamo se da će Učenički parlament SMŠ “Danilo Kiš” i ubuduće nastaviti sa ovako lijepim i korisnim akcijama.