NVO Juventas je i ove godine, u okviru projekta ,, Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji živeu naselju Konik”, obilježila 8. April – Svjetski dan Roma.

Učesnici Juventasovih omladinskih radionica su povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma pripremili jednu od tačaka kulturno- zabavnog programa, kojem je prisustvovao velikibroj stanovnika kampa Konik. Učesnici su imali priliku da se predstave tradicionalnim romskim plesom i da na tajnačin proslave ovaj praznik. Podrška i pomoć učesnicima programa bili su romski asistenti koji su angažovani od strane Juventasa na ovom projektu- Fitim Pajazitaj, Lejla Emini i Daim Krasnići.

Takođe, u težnji da djeci, učesnicima omladinskih radionica, dodatno uljepšaju praznik zaposleni Nvo Juventas su im organizovali odlazak u bioskop 07.04.2014. Djeca su imala priliku da gledaju film “Montevideo, Vidimo se!”, i da zajedno sa zaposlenima Juventasa, drugim posjetiocima bioskopa provedu dan u lijepom druženju.

Glavni nosilac projekta “Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL kojižive u naselju Konik” u okviru kojeg se realizuju navedene aktivnosti je međunarodna organizacija HELP - HilfezurSelbsthilfe, dok su ostali partneri na projektu pored Juventasa i Danski savjet za izbjeglice, Fond za obrazovanje Roma iz Budimpešte, Green Home i Pravni centar. Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije, Vlade Crne Gore, Fonda za obrazovanje Roma iz Budimpešte, kancelarije UNHCR-a u CrnojGori i Danskog savjeta za izbjeglice.  

 Obilježavanje 8.aprila 2013, Svjetskog dana Roma

 

dan-roma

U okviru projekta “Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik”, NVO Juventas je sa grupom od 30 mladih Roma koji prisustvuju edukativnim omladinskim radionicama u kampu Konik, obilježio 8. april - Svjetski dan Roma.

Učesnici/e Juventasovih omladinskih radionica su povodom obilježavanje Svjetskog dana Roma pripremili kulturno-zabavni program, kojem je prisustvovao veliki broj stanovnika kampa Konik. Najmlađi su dobili priliku da se predstave glumom, plesom, recitacijom i pjevanjem i da na taj način sa svojim sunarodnicima proslave Svjetski dan Roma. Veliku podršku i pomoć oko pripreme programa dali su romski asistenti koji su angažovani od strane Juventasa na ovom projektu – Fitim Pajazitaj, Lejla Emini i Astrit Zizaku.

 

Glavni nosilac projekta “Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik” je međunarodna organizacija HELP - Hilfe zur Selbsthilfe, dok su ostali partneri na projektu pored Juventasa i Danski savjet za izbjeglice, Fond za obrazovanje Roma iz Budimpešte, Green Home i Pravni centar. Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije, Vlade Crne Gore, Fonda za obrazovanje Roma iz Budimpešte, kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori i Danskog savjeta za izbjeglice.