10382385 907866142574197 3314042994130000754 o

Cetinje, Zetski dom  05.septembar 2014. Godine održan u 20.00h

Podgorica, KIC „Budo Tomović“  06.septembar 2014. godine održan u 20.00h

Omladinski kamp pod nazivom „Priče o svakodnevnim etičkim dilemama“ koji je sproveden  od 31. avgusta do 07. septembra 2014. godine rezultirao je realizacijom dva uspješna javna nastupa mladih iz sedam crnogorskih opština, pobjednika na istoimenom konkursu za eseje.

Prvo javno izvođenje je održano u Zetskom domu na Cetinju 05. septembra 2014. godine.Pozdravni govor je održala Ambasadorka Sue Kathrine Brown , ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Nastup je vodila Kate Tellers predstavnica američke organizacije iz Njujorka “The Moth“,  koja se bavi scenskom umjetnošću i koja je pripremala učesnike za javni nastup. Na tom događaju svoje priče iz ličnog iskustva predstavila je starija grupa mladih: Arlinda Osmanović (Ulcinj), Benijamin Sukalić (Ulcinj), Marija Dedić (Podgorica), Mladen Rakonjac (Bijelo Polje), Sandra Rabrenović (Bijelo Polje), Slavica Pavićević (Danilovgrad) i Vladimir Đukanović (Podgorica). Učesnici su svoje priče govorili na crnogorskom, engleskom i albanskom jeziku, uz obezbijeđen prevod za sve prisutne. Tokom svojih izlaganja, mladi su opravdali povjerenje i očekivanja trenera koji su ih pripremali za javni nastup, a koji je  bio ispraćen pozitivnim ovacijama.

Ovdje možete pogledati fotografije uspješno realizovanog prvog javnog izvođenja „Priče o svakodnevnim etičkim dilemama“:

Drugo javno izvođenje je održano KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici 06. septembra 2014. godine sa početkom u 20.00h. Nastup je i ovoga puta vodila fantastična Kate Tellers, predstavnica njujorške organizacije “The Moth“ koja se bavi scenskom umjetnošću. Inspirisana pričama mladih Kate Tellers je sa svima prisutnima podijelila priču nastanka organizacije „The Moth“.Na ovom događaju  svoje priče iz ličnog iskustva predstavil su srednjoškolci: Bora Bojaj (Tuzi), Dušan Praščević (Danilovgrad), Jelena Miličić (Pljevlja), Jelena Petrić (Bar), Klaudija Abat (Nikšić), Milica Perović (Podgorica), Nikola Topalović (Pljevlja) i Zlatan Tutić (Rožaje). Tokom svojih izlaganja, učesnici još jednom pokazali da su  sa razlogom upravo oni izabrani da javno predstave svoje priče, učinivši to  na najbolji mogući način i dajući primjer kako svjesna, obrazovana mlada osoba  uz prave etičke vrijednosti može da doprinese razvoju društva.  

Ovdje možete pogledati uspješno realizovano drugo javno izvođenje „Priče o svakodnevnim etičkim dilemama“:

Oba javna izvođenja su potvrdila da su mladi svjesni kršenja etičkih normi u našem društvu. Ono što je jako značajno jeste da su imali hrabrosti da javno iznesu svoja mišljenja i stavove zasnovane na ličnom  iskustvu, u nadi da će inspirisati druge mlade i osnažiti ih da se i oni bore za etički ispravne odluke, bez bojazni od osuđivanja i kritika.