smanjenjestetepublikacija

U okviru projekta “Korak naprijed”, finansiranog od strane Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću 2011, napisane su, štampane i distribuirane dvije publikacije.
 

“Vodič za prevenciju transmisije hepatitis B i C virusa sa majke na dijete” namijenjen je zdravstvenim radnicima, a pojedini djelovi su prilagođeni i za službe za podršku i za trudnice. Autori Vodiča su: sr sci. med. Dragica Terzić, prof. dr Bogdanka Andrić i mr sci. dr Brankica Dupanović. Vodič možete preuzeti ovdje.

 

“Vodič Kako dalje sa hepatitisom C?” namijenjen je korisnicima droga koji su saznali da su nosioci virusa hepatitisa C i odlučili da se liječe. Namijenjen je i njihovim porodicama i bliskim osobama. Pored medicinskih stupnjeva, vodič sadrži i psihološke trenutke opisane od osoba koje su kao zavisnici prošli put od saznanja, preko tretmana, do trenutka kad njihv PCR test pokaže da virus više ne postoji u njima.

Vodič se možete preuzeti  ovdje ili dobiti u dnevnom centru NVO Juventas u Podgorici ili tokom terenskog rada u ostalim gradovima Crne Gore.